Keresés ezen az oldalon

2012. június 4.

Kompatibilis a gépe és a kiegészítői a Windows 8 Release Preview-val? Itt megtudhatja!

Aki még nem kezdett bele a pár napja kiadott Windows 8 Release Preview telepítésébe, annak ajánlunk egy praktikus és egyszerűen használható szolgáltatást.

Ez nem más, mint a Microsoft frissített Compatibility Center for Windows 8 Release Preview oldala, ahol rákereshetünk szoftverekre, hardverekre, kiegészítőkre, s megtudhatjuk, melyek azok, amelyekkel nem lesz gondunk a Windows 8 használata esetén, s melyek azok, amelyekre egyelőre még le kell mondanunk.
Két negatívummal egyébként tudunk szolgálni: az egyik a Minecraft, amely bizonyos videokártya típusok esetében sajnos nem használható az OpenGL támogatás hiánya miatt, a másik pedig a Parallels 7, amely egyelőre még nem frissült, így többek között a virtuális egérkezeléssel is problémák vannak, ha virtuális gépben használnánk az új Windows 8 bétát (az előző gond nélkül megy).

Emellett azért akadnak pozitív tapasztalatok is, így például egy USB-s wifi adaptert gond nélkül életre keltettünk a rendszerben, a hivatalosan csak Windows 7-hez készült driverrel.
A Windows 8 Release Preview egyébként nagyon szépen fut már, s bár még koránt sem a végleges kiadás, a vállalkozó kedvűek már nyugodtan belefoghatnak a telepítésébe, főleg, ha az ellenőrzés során úgy tűnik, minden számukra fontos hardverrel, szoftverrel és kiegészítővel megbirkózik majd a rendszer. Aki egyelőre túl sok problémás eszközzel rendelkezik, októberig még reménykedhet benne, hogy a végleges kiadás képes lesz majd életre kelteni azokat.