Keresés ezen az oldalon

2012. június 2.

Letölthető a Windows 8 és a Windows Server 2012 kiadásra jelölt változata

Frissítés: alig egy órával a Windows Server 2012 RC-t követően letölthetővé vált a Windows 8 Release Preview, azaz kiadási előzetes változata is. Otthoni felhasználóknak inkább utóbbit érdemes letölteniük, amit ide kattintva tehetnek meg. 


Eredeti hír: A Microsoft alig néhány perccel ezelőtt élesítette azokat a linkeket, amelyre kattintva végre letölthetővé vált a cég következő generációs operációs rendszere szerver-változatának kiadásra jelölt verzió. A Windows Server 2012 RC gyakorlatilag egy komplett Windows 8-at tartalmaz, de amihez azonban számos vállalati környezetben fontos kiegészítést mellékelt Redmond.
Az új operációs rendszer utolsó előzetese ISO képfájl és közvetlenül valamilyen virtualizációs szoftver alá beizzítható VHD képfájl formájában tölthető le, mindössze egy Windows Live azonosító birtokában. A közel 3.5 GB-os állományok ugyanakkor viszonylag lassan csordogálnak egyelőre lefelé, vélhetően a nagy érdeklődés és az új rendszerre kiéhezett teszterek rohama miatt.

Az új kliens-oldali párja, az asztali felhasználásra szánt Windows 8 Release Preview egyelőre még nem érhető el, de a hajnalban kiszivárgott információk szerint még a mai nap során letölthetővé fogja tenni azt is. Amint ez bekövetkezik, természetesen azonnal lehozzuk oldalukon az arra mutató letöltéslinkeket is.